English French German Greek Italian Macedonian Portuguese Russian Serbian Spanish

Полезно

Търси по автор
Начало Онлайн галерии Силвия Павлова - живопис, коприна, мода

Силвия Павлова - живопис, коприна, мода

Прочетена  3051 пъти Е-мейл Печат ПДФ
Pin It

Онлайн галерия Силвия ПавловаСилвия Павлова е родена на 13.11.1979 г. в София. Член е на “АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДИЗАЙНЕРИ”. Присъства в "ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА БЪЛГАРСКАТА ЕРОТИКА" том 2 от доц. Радослав Радев.

През 1998 г. завършва националната гимназия за приложни изкуства "Св. Лука" - София, специалност ”текстил и технология на облеклото”. През 2006 г. завършва НБУ, специалност ТЕАТРАЛНО ИЗКУСТВО с професионална квалификация "сценограф" при проф. Зарко Узунов и Невена Кавалджиева.

Има пет самостоятелни изложби - живопис в Пловдив и София, като последните са с колажна техника - маслени бои и текстил. Представяла е свои творби в колективни изложби в страната и чужбина. Взема участие в национални и международни художествени конкурси. През 2010г става победител в международния художествен конкурс "Light as Inspiration" организирано от Sunflowers International Association for Art & Cultural Exchange. Печели второ място в националния конкурс “БЪЛГАРИЯ - ЧАСТ ОТ ПЪЗЕЛА НА ЕВРОПА” в раздел живопис. Участва в ИМПРЕСИЯ - Пловдивски панаир, както и четитри поредни години в НОЩ НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ - град Пловдив, в организираното от галерия ВЪЗРАЖДАНЕ ателие на живо. Нейни картини са притежание на колеционери от България, Гърция, Германия, Италия, Холандия, Канада, САЩ, най-големият от който - HAEMIMONT - 18 бр.

През 2005 г. печели голямата награда на вече международия конкурс “Изгряваща мода” и първа награда в раздел висша и авангардна мода. Участва в ревю спектакли в БТА, Хилтън, Аеро клуб (Белград), организиран в рамките на Централна Европейска Инициатива. От 2006 г. посещава семинарите за модни тенденции, водени от Мара Михел - президент на Сдружението на Германските Дизайнери. Рисува върху текстил и естествена коприна.

"Творчеството на младата авторка е подчинено на ярко емоционалната еклектика на няколко свята - Балканите, Ориента, Афро-Америка и въображението и фантазията й сноват като неуморни пчели из тези територии, за да напълнят питите на картините с възможно най-уханния и прекрасен мед.
Удивителен е този млад, феминистки изобразителен свят и дано Силвия Павлова остане вярна на таланта си, вярна на страстта и интуицията, които я правят нещо ново в изкуството на времето ни".

Краси Алексиева

"Картините на Силвия Павлова са стихиен колорит облечен в силни цветове, материя и мисъл, един необичаен поглед върху обичайните неща, една галерия от образи, които затвърждават усещането, че само сред другите ние сме самите себе си".

Виржиния Николова

Изкуството на Силвия Павлова Рисувана коприна от Силвия Павлова

Свържете се със Силвия Павлова:

Гр. София

E-mail: silviapavlova
WWW: http://www.silviapavlova.com

Профилът на Силвия Павлова във Facebook

SEO-X Social Bookmarking Button
Pin It
 
Follow Me on Pinterest

Дари чрез ePay.BG

Paypal Donate

Новини чрез RSS

Абонирайте се за новини!

Новини от света на изкуството, представени от Българския Арт Портал

Кой ни посети?

free counters

Статистика

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес315
mod_vvisit_counterВчера578
mod_vvisit_counterТази седмица2689
mod_vvisit_counterТози месец4434
mod_vvisit_counterОбщо482052

Кой е онлайн?

В момента има 25 посетителя в сайта

Open Directory Project at dmoz.org

Яндекс.Метрика

TopSites
TopSites

Гласувайте за нас: FeedBG.com

Reklamator.com

Каталог-Молдова - Ranker, Statistics


Directrix.ru - рейтинг, каталог сайтов

AddBg.com: Уеб Директория

Онлайн обяви

Безплатни обяви

Сайт за безплатни обяви

Българският каталог!

Darkstar - free link directory. Add your link and get a higher Google PageRank!

Магазин за художници

RSS Submitter

Блог директория

Каталог сайтов

"Search4all.org" - каталог сайтов

Белый каталог сайтов

Искусство и культура

Sitemap