xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Картини от български художници, живопис, скулптура, дърворезба, икони, гоблени, галерии, изложби Картини от български художници, живопис, графика, акварел, маслени бои, скулптура, дърворезба, икони, плетива, гоблени, килими, уеб дизайн, лого дизайн, бижута, фотография, подаръци http://artportal-bg.info/component/content/frontpage Fri, 15 Mar 2013 17:52:43 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management bg-bg Картини от български художници, новини от галерии, изложби, скулптура, икони, дърворезба... http://artportal-bg.info/component/content/article/facebook-bezplatno-pozvynqvane-sms-globul-rss-novini http://artportal-bg.info/component/content/article/facebook-bezplatno-pozvynqvane-sms-globul-rss-novini

Ръчно изработени бижута от полимерна глина

ВАЖНО!!! Ако сте изпратили запитване чрез формата за контакти или директно на , а не сте получили отговор в рамките на 6 часа, проверете папка SPAM, тъй като недобросъвестни наши конкуренти се опитват да ни злепоставят като спамъри пред сайтовете за електронни пощи! Ние ВИНАГИ отговаряме на Вашите запитвания!

Уважаеми колеги и приятели на Българския Арт Портал, искаме да отговорим на няколко въпроси, които все по-често възникват във Вашите писма:

1) Българският Арт Портал НЕ Е електронен магазин. Ние сме само посредници между Вас и Вашите клиенти. Как работи Българският Арт Портал: гражданинът Петров посещава нашия сайт и си харесва картина на художника Иванов. Той натиска бутона "Поръчай картината", ние получаваме писмо, в което е изразено желание за покупка. Свързваме се с художника Иванов и му съобщаваме за евентуален интерес към негова творба, като му напомняме нашите условия - 10% комисионна за посредничеството и за труда по обработка на снимките на неговите картини. Художникът Иванов отговаря, че е наясно с нашите условия и ни моли да препратим имейл-адреса на купувача. Ние го правим, художникът Иванов се свързва с купувача Петров, уговарят се за усповията по сделката, а след финализирането й художникът Иванов ни изпраща с пощенски запис или по банков път дължимата комисионна. Обобщение: няма рискове, няма предварително плащане, няма дори минимална възможност за евентуална измама.

Необходимо уточнение: ние НЕ ПОДДЪРЖАМЕ стокова наличност, като плюс това авторите ни са пръснати из цяла България, така че отговаряме на тези, които се възмущаваха защо не могат да видят/пипнат/помиришат желаното от тях произведение на изкуството: ако желаете подобно нещо, съвестваме Ви да отидете в галерия или магазин на прекупвачи, където ще Ви натоварят с надценки, избиване на наеми за помещения, комисионни от 30% и нагоре и т. н. Въпрос на лична уговорка с авторите е да се разберете за условията за евентуално връщане на картината, скулптурата, дърворезбата и т. н.

2) Българският Арт Портал НЕ Е сайт-еднодневка. Ние съществуваме вече четвърта година, предоставяйки възможност на художници, скулптори, гобленари, иконописци и галеристи да рекламират продукцията си на нашите страници. Докато хората на изкуството имат нужда от нас, ние ще сме онлайн. НЕ СМЕ като останалите сайтове, претендиращи да са онлайн-галерии, които не са осъвременявали съдържанието си от президенстването на Желю Желев насам и НЕ ПРАВЯТ НИЩО, за да промотират съдържанието си (тоест, да представят Вашите творби) пред по-голям кръг евентуални купувачи.

3) Българският Арт Портал НЕ Е просто поредният скъпарски начин да рекламирате творчеството си. Ние няма да Ви представим оферти за годишно, месечно или седмично плащане. Няма да Ви залъгваме, че ще плащате на отделен посетител. Няма да Ви предоставяме измислени статистики за това, колко сме велики. Нашата оферта е ЕДНОКРАТНО плащане, равно на ДОЖИВОТНА реклама.

4) Българският Арт Портал НЕ ПРЕДЛАГА китайски стоки, индийски гоблени, тайвански дърворезби или либийски отляти по калъп статуи. Ако желаете нещо, което струва 2-3 лева, изработено е на конвейер и ще се разпадне на втората седмица, съветваме Ви да посетите някой от арабските еднолевови магазини - такива вече има във всеки квартал. Нашите автори изработват нещата си ръчно, в един-единствен екземпляр, така че можете да бъдете сигурни - поръчате ли нещо от нашия сайт, ще получите автентично съвременно българско изкуство, а не китайско менте.

Българският Арт Портал във FacebookНе забравяйте, че един от начините винаги да сте в час с актуалните новини и промоции в света на изкуството, е да станете почитател на страницата на Българския Арт Портал в световната социална мрежа Facebook. Очакваме Ви там! Препоръчайте я и на приятелите си! Другият начин е да се абонирате за нашата RSS-емисия новини, за да я получавате директно в своя RSS-четец.

Вече можете да споделяте директно от сайта новините, които са ви харесали, в по-големите социални мрежи в България и чужбина. Използвайте ги, за да могат и Вашите приятели да са в час с новините за изкуство и култура.

ВАЖНО: Напомняме Ви, че за да бъдат публикувани вашите творби, трябва да се свържете с нас на адреса на администратора - , за да Ви изпратим оферта за публикуване и рекламиране в сайта. Напомняме Ви, че независимо от факта, че ние на практика Ви ПОДАРЯВАМЕ труда си, все пак хостингът и други чисто технически подробности не са безплатни. Може да заплатите сумата, уточнена по време на кореспонденцията с нас, чрез ePay, PayPal или банков превод.

Ако сте фирма, която предлага материали за художници (рамки, бои, платна, четки и т. н.), галерия, която желае да публикуваме редовно, приоритетно и на първа страница нейните анонси за предстоящи изложби, художник, иконописец или гобленар, който желае да се появи като рекламна презентация в нашите секции "Галерии", "Арт магазини", "Онлайн галерии", "Татуировки", "Гоблени" и т. н., свържете се с нас чрез нашата форма за контакти или по електронна поща, за да обсъдим Вашето представяне на страниците на Българския Арт Портал.

Free PageRank Checker Follow Me on Pinterest ]]>
admin (Картини от български художници, галерии, арт магазини) frontpage Thu, 28 Jan 2010 09:54:23 +0000
Наши приятели и колеги http://artportal-bg.info/component/content/article/nashi-priyateli-kolegi-hudozhnici-galerii-art-magazini http://artportal-bg.info/component/content/article/nashi-priyateli-kolegi-hudozhnici-galerii-art-magazini

Арт Галерия АНИМАДружество Зографов и Ко.

Арт студио Стефка Балджиева - нетрадиционна живопис, арттерапия, галерия

Арт магазин FEMOA - мъниста, бижута, перли, аксесоари

Светла Димитрова - SD Art Gallery

Ръчно изработени бижута - Аделина Деветакова

]]>
admin (Картини от български художници, галерии, арт магазини) frontpage Sun, 23 Jan 2011 11:43:16 +0000
"Магически ритуал" на Мариела и Петър Маламат представя Арт Галерия АНИМА - Хилтън, София http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/art-galeria-anima-hilton-sofia-bulgaria-peter-mariela-malamat-izlozhba http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/art-galeria-anima-hilton-sofia-bulgaria-peter-mariela-malamat-izlozhba

"Магически ритуал" на Мариела и Петър Маламат представя Арт Галерия АНИМА - Хилтън, София

 

Арт Галерия АНИМА София Хилтън България

Арт Галерия АНИМА – Хилтън София Ви кани на официалното откриване на

Магически ритуал

Мариела Маламат – живопис

Петър Маламат - скулптура

 

07март 2013г. от 19:00

 

Изложбата може да бъде видяна от 07 март  – 04 март 2013г. в Арт Галерия АНИМА – Хилтън София.

Арт Галерия АНИМА – Хилтън София

София, бул. България, 1

 

Галерия Анима Хилтън има удоволствието да ви представи двама емблематични български художници, търсещи силата на посланието в красотата чрез тайнствения ритуал, който задвижва колелото на живота и любовта. В творбите е осъществено духовното сливане на двете божествени начала чрез античния танцов ритуал, който се явява двигател на живота и представя безсмъртието на духа.

Живописните творби на Мариела Маламат ни докосват до изначалните същности за сътворението на живота и човешкия род. Триизмерните скулптури на Петър Маламат ни разкриват съвършения път на сливане на дух и материя. Пластиките притежават специфичните трептения по пътя на трансформирането на хаоса в космос, където е отразена и ролята на музиката и женската красота.

Въведени в имагинерния свят на живописта, ние ще открием динамиката, емоцията и хармонията, въплътени чрез силата на жеста. Пред нас се разкрива антична приказна градина, отвъд греховното, и ние усещаме магията на привличането, която никой от нас не би могъл да обясни с думи. И скулптурата, и живописта ни връщат към онзи миг, в който всеки от нас е срещнал любовта на своя живот. Тук е въплътена магията, която ни кара да обичаме живота и да се чувстваме вечно млади. Усещаме също нежност и святост, и разгръщане на седемте духовни дара.

Женската фигура в тврбите е сякаш обожествена със същата сила, с която е възхвалявана някога прекрасната Елена, отвлечена от приамовият син Парис.

“Пламъкът на живота, тази крепежна сила на вселенския разум е израз на послание идещо от древността и отправено към вечността ...”

 

 

Юлиян Райчев


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ANIMA Art Gallery – Hilton Sofia

kindly invites you to

the official opening of fine art exhibition of the artists

Mariela Malamat- Fine Art

Peter Malamat- Sculpture

 

March07, 2013 at 19:00

 

The exhibition can be seen from March 07 – April 04, 2013 at ANIMA Art Gallery – Hilton Sofia.

ANIMA Art Gallery – Hilton Sofia

Sofia, 1, Bulgaria Str.

]]>
daiba (Изложба, галерия, художник, картина) frontpage Fri, 08 Mar 2013 15:01:42 +0000
Арт Галерия Анима Хилтън представя една изложба на на художника Димитър Вецин http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/Арт-Галерия-Анима-Хилтън-представя-една-изложба-на-на-художника-Димитър-Вецин http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/Арт-Галерия-Анима-Хилтън-представя-една-изложба-на-на-художника-Димитър-Вецин

Арт Галерия Анима Хилтън представя една изложба на на художника Димитър Вецин

Арт Галерия АНИМА – Хилтън София и Продуцентска къща Art Winner

Ви каним на неформална среща на чай и бисквитка , на която искаме да представим една изложба на на художника Димитър Вецин СПОДЕЛЕНА ТОПЛИНА”

представяща богатството от емоции, което човек притежава, изразено чрез многоликия образ на неговата душа в свят, в който ръка за ръка съжителстват приказката и реалността.

С подкрепата на винарна Villa Maria

Изложба Вецин Анима

За изложбата:

 

В своето изкуство Вецин изобразява свят, в който ръка за ръка съжителстват приказката и реалността. Маслените платна ни предизвикват да се усмихнем и да преживеем спокойствието и насладата от топлите човешки взаимоотношения.

 

Чрез картините на Вецин можем да си поемем глътка свеж въздух и да обърнем внимание на наистина важните неща в живота на всеки един от нас – семейството, любовта, приятелите, домашния уют, миговете на споделена топлина, които все по трудно успяваме да си откраднем в забързаното ежедневие.

 

Не е случайно, че днес Димитър рисува родното си село Орешец, въпреки че то е отдавна безлюдно, а къщите, които помни от детството си вече се рушат. Той е осъзнал, че има неща, които преодоляват преходността на вещите и ни показва, че смисълът се крие в отношенията, които изграждаме с хора около нас, защото човек може да спечели всичко, но нищо не би имало стойност, без смисълът, който ни дават хората които обичаме. Именно това прави Вецин космополитен творец, който успява да достигне до всички хора с отворени сърца.

 

За някои от нас споделената семейна топлина е лукс, който можем да си позволим само на празници, а за късметлии, като Димитър Вецин е призвание и начин на живот.

 

За автора:

 

Димитър Вецин е самоук художник, чийто стил се определя от специалистите като “нео-наивизъм”. В това определение се включва професионалното използване на бои и цветове в пресъздаването на пейзажи и фигури с освободени пропорции и съответствия с околното пространство. Вецин се занимава с живопис от 1981 година, а първото му участие в художествена група е през 1982 г. Носител е на редица награди, сред които: Първа награда за Пейзаж от СБХ- ОХИ, София; втора награда на Първият международен Салон на Наивизма (Букурещ, Румъния; награда за най-оригинално представил се автор на “Арт Експо”, София и др.

 

Димитър Вецин е член е на СБХ, излага произведенията си в някои от най-престижните български галерии. Негови картини има в НХГ – София, ХГ Видин, ХГ Белоградчик, ХГ Монтана. Изкуството му е търсено от много частни колекционери от България, Франция, Италия, Израел, Русия, Германия, Чехия, Сърбия, Румъния, САЩ, Канада, Китай и др.


 

Арт Галерия АНИМА – Хилтън София

София, бул. България, 1

08 Ноември 2012г. от 11:00

Хотел Хилтън, етаж 1

Изложбата може да бъде видяна от 08 Ноември – 04 Декември 2012г в Арт Галерия АНИМА – Хилтън София.

]]>
daiba (Изложба, галерия, художник, картина) frontpage Mon, 05 Nov 2012 20:16:40 +0000
Юбилейна изложба на Венелин Вълканов в Арт Галерия Анима Хилтън София http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/venelin-valkanov-art-galeria-anima-hilton-sofia-izlozhba http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/venelin-valkanov-art-galeria-anima-hilton-sofia-izlozhba

Юбилейна изложба на Венелин Вълканов в Арт Галерия Анима Хилтън София

 

Арт Галерия Анима Хилтън София
има удоволствието да ви покани на юбилейна изложба на Венелин Вълканов.

 

Венелин Вълканов

Венелин Димитров Вълканов е роден през 1942 г. Завършва Художествената гимназия и Националната художествена академия в гр. София, специалност Стенопис. Работи в областта на графиката, стенописа и илюстрацията. Илюстратор е на повече от 100 книги за деца и младежи, като на 20 от тях е автор и на текста. Неговият герой Трак от едноименната приказка е наречен „Българският Малък принц“. Много от тези книги са издавани в Япония, Полша, Германия, Русия, Куба и Естония. Участва в изложби и биеналета на илюстрацията за деца в България и чужбина.

Венелин Вълканов е илюстратор по образование. Но в живописните му платна ще разберете, че за истинския художник академичното профилиране е само в подкрепа на таланта.

Една от разликите между един дипломиран живописец и един илюстратор е в това, че илюстраторът е научен да бъде разбираем, да разказва истории. Да рисува красиво и интересно, да увлича с въображение. Венелин е точно такъв. Той избира сюжети от фолклора и религията и ги превръща в малки приказни светове. Цветовете, фигурите на участниците в тези малки спектакли - коне, лъвове, мъже, жени, деца, кучета, предмети от бита на българите от недалечното минало - всичко оживява. Грижливо детайлизираната действителност от платната на Венелин Вълканов обаче не е сляпа репродукция на света. Напротив - той сам режисира движенията, настроенията и характерите на своите герои, умело използвайки наивистичната техника. Възвръща на пейзажа значението и истинската му стойност, кара ни да се заглеждаме в облачетата, дръвчетата и полянките, да преоткриваме красотата на обикновените неща, различни от забързаното ни виртуално ежедневие.

Освен всичко друго Венелин Вълканов е и много български автор - в картините си той неизменно подчертава красивите и позитивни елементи на българския бит и нрави. Наистина - поглежда ги с малко насмешка, но това не го прави по-малко позитивен и добронамерен.

Официалното откриване ще се състои на 05.10.2012 г. От 19.30 ч. В Арт Галерия АНИМА Хилтън София на бул. България, 1 в София.

Арт Галерия АНИМА – Хилтън София | E: anima.artgallery | T : +359 877 569 759

]]>
daiba (Изложба, галерия, художник, картина) frontpage Fri, 05 Oct 2012 08:32:43 +0000
Арт галерия АНИМА представя "Нощта на пеперудата" http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/art-galeria-anima-hilton-noshta-na-peperudata http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/art-galeria-anima-hilton-noshta-na-peperudata

Животът като низ от малки събития – хаотичен шум, музика или трептене на пеперуда

 

Арт Галерия АНИМА – Хилтън  София

Ви кани на

официалното откриване на Нощта на пеперудата – изложба на Антон Антонов с акцент върху свободата на избора и инстинктивната увереност в него. Уловени мигове и движения, представени като низ от малки събития с уникално звучене – хаотичен шум, музика или трепет на крилата на пеперуда.'

 

Нощта на пеперудатаАрт Галерия АНИМА – Хилтън София открива новия сезон с “Нощта на пеперудата”
– самостоятелна изложба на Антон Антонов. През септември – октомври 2012г.
пространството на столичния хотел Хилтън е домакин на забележителна селекция
картини с акцент върху свободата на избора и инстинктивната увереност в него. Уловени
мигове и движения, представени като низ от малки събития с уникално звучене –
хаотичен шум, музика или трепет на крилата на пеперуда.

Настоящата изложба на Антонов включва мащабни маслени платна, в които основно
място заема пеперудата и характерната за нея свобода. Нежна, но уверена, тя също
както човека прави своя избор и непрекъснато търси светлината, бъдещето, надеждата.
Всяко движение е избор – за оцеляване, за свобода. Пеперудата размахва своите крила
с честота, изискваща инстинктивна увереност и сила да следва избора си, независимо
дали ще й коства живота.

В подбраните платна Антон Антонов представя пеперудата в различна, дори на моменти
странна и необичайна обстановка – някъде танцува, някъде позира; ту нарушава
композицията, ту я поправя. Художникът прави аналогия със ситуациите, в които попада
човек и действията му, които в своята последователност и посока задават течението на
неговия живот.

Използваните техника и монохромна гама пренасят публиката в нощта и правят полета
на пеперудата по-вълнуващ, а нея самата по-загадъчна. В някои платна мистичното в
нейния образ я кара да изглежда ранима, а в други – дори агресивна с утенак на хищник.
Талантливият автор оставя на аудиторията сама да разчете посланията на пеперудата в
нощта и значението на нейния избор в стремежа й към светлината.

Антон Антонов получава средното си образование в Националната гимназия за изящни
изкуства – гр. Казанлък. През 1987г. завършва Великотърновския университет “Св.
Св. Кирил и Методи” със специалност “Живопис”. Има шест самостоятелни изложби и
редица участия в общи представяния, пленери и симпозиуми в България и чужбина.

Освен като творец, Антонов изявява своите талант, знания и майсторство и като
преподавател по живопис, рисуване и композиция в Националната гимназия по
пластични изкуства и дизайн “Акад. Дечко Узунов” в гр. Казанлък.

Откриването на изложбата “Нощта на пеперудата” на Антон Антонов е на 13 септември
2012г. от 19:00 часа в Арт Галерия АНИМА – Хилтън София на бул. България, 1 в
София.

 

Нощта на пеперудатаАрт Галерия АНИМА – Хилтън София

София, бул. България, 1

13 септември 2012г. от 19:00

 

Изложбата може да бъде видяна през септември – октомври 2012г. в Арт Галерия АНИМА – Хилтън София.

 

ANIMA Art Gallery – Hilton Sofia

 

kindly invites you to

the official opening of ‘Night Of The Butterfly’ – an exhibition by Anton Antonov with accent on freedom of choice and the instinctive confidence in it. Captured moments and movements presented as a series of small events with unique sound – chaotic noise, music or trembling of the wings of a butterfly.

 

ANIMA Art Gallery – Hilton Sofia

Sofia, 1, Bulgaria Str.

September 13, 2012 at 19:00

 

The exhibition can be seen in September – October, 2012 at ANIMA Art Gallery – Hilton Sofia.

]]>
daiba (Изложба, галерия, художник, картина) frontpage Tue, 11 Sep 2012 11:27:59 +0000
Изложба на Петър Янков в Арт Галерия АНИМА - Хилтън - София http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/izlozhba-anima-hilton-sofia-peter-yankov-art http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/izlozhba-anima-hilton-sofia-peter-yankov-art

Изложба на Петър Янков в Арт Галерия АНИМА - Хилтън - София

Изложба на Петър Янков в Арт Галерия АНИМА

Арт Галерия АНИМА – Хилтън София

 

Ви кани на

официалното откриване на дебютната изложба на Петър Янков.

Включените маслени платна представят красиви емоции, стилизирани във въздействащи портрети с изчистени линии и изящни цветове.

 

Арт Галерия АНИМА – Хилтън София

София, бул. България, 1

23 юли 2012 от 19:30

 

Изложбата може да бъде видяна от 23 юли – 23 август 2012 в Арт Галерия АНИМА – Хилтън София.

 

------

ANIMA Art Gallery – Hilton Sofia

 

kindly invites you to

the official opening of the debut exhibition of Peter Yankov.

The included oil paintings present beautiful emotions in stylized influencing portraits with fine lines and exquisite colors.

 

ANIMA Art Gallery – Hilton Sofia

Sofia, 1, Bulgaria Str.

July 23, 2012 at 19:30

 

The exhibition can be seen from July 23 – August 23, 2012 at ANIMA Art Gallery – Hilton Sofia.


Арт Галерия АНИМА:

Създадена през 2009, Арт Галерия АНИМА предоставя пространство, отворено за млади таланти и увърдени имена, чиито идеи отправят предизвикателство към личните и обществени представи. Галерията се фокусира върху проекти съвременното изкуство и обръща специално внимание на произведения от Югоизточна Европа.

Хилтън София:

Хилтън София отвори врати през април 2001 година. Проектиран като бизнес хотел от градски тип, едновременно модерен и елегантен, той разполaга с изключително разположение и предлага високо качество на обслужване. С 245 стаи на 8 етажа, оборудвани с най-съвременни удобства, 2 напълно обновени Executive етажа, ВИП салон, Бизнес център, Спортен център с басейн, Хилтън София е идеалният избор на модерния турист, който посещава София по работа или за удоволствие.SEO-X Social Bookmarking Button]]>
daiba (Изложба, галерия, художник, картина) frontpage Wed, 18 Jul 2012 09:32:02 +0000
MAN.Y FACES - Изложба на Георги Андонов в Арт Галерия Анима - Хилтън (София) http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/art-gallery-anima-georgi-andonov-izlozhba-hilton-sofia http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/art-gallery-anima-georgi-andonov-izlozhba-hilton-sofia

MAN.Y FACES - Изложба на Георги Андонов в Арт Галерия Анима - Хилтън (София)

Изложба на Георги Андонов в арт галерия Анима Хилтън София“MAN.Y FACES – Diversity of emotions in diversity of colors”

Изложба на Георги Андонов

aприл – юни 2012

На 05 април 2012г. от 19:30 часа в хотел Хилтън София, Арт Галерия АНИМА – Хилтън София ще представи новата изложба на забележителния Георги Андонов. Серията творби носи заглавието “MAN.Y FACES” и представя богатството от емоции, което притежава човек, изразено чрез многоликия образ на неговата душа.
Картините от “MAN.Y FACES – Diversity of emotions in diversity of colors” носят характерните за Андонов ярка изразителност и цветове. Палитрата от емоции на човешката душа е пъстра и талантливият автор си служи с нея, за да обрисува лицата, скрити във всеки от нас. 
Георги Андонов представя богатството на човешката душа в красивата, но сериозна игра, наречена живот. Изправен пред различни предизвикателства и ситуации, човек приема различни образи. Именно тяхната уникална комбинация прави човека такъв какъвто е, а стремежът му да бъде свободен го кара да избира и приема една от многото си роли.
Творбите от “MAN.Y FACES” са цветни, вълнуващи и живи. Андонов майсторски използва своя талант, за да улови нюансите на човешката душа. Погледът към нея е предизвикателство, което ни носи емоционална наслада и повод за размисъл. Художникът представя забележителните си картини в точния момент, когато всеки от нас малко или много е съсредоточен в себе си и се готви за пролетно възраждане.
Георги Андонов завършва Националната художествена академия, специалност “Плакат” през 1990 година. Три години по-късно открива галерия Colo Tempo в София (1993-1995), а през 1996 и собствена галерия в Бейрут, Ливан. От 1998 Андонов работи с най-големия ливански дилър на изкуство Fadi Mogabgab Gallery. Интересен и търсен като артист, през 2003 започва работа с William Merill Gallery в Лос Анджелис (САЩ), а от 2007 с Boutique 1 Gallery в Дубай (ОАЕ). В България Георги Андонов е представян от Арт Галерия АНИМА.
Паралелно с работата си като художник, Георги Андонов е ангажиран и с дружеството Contemporary Art Society, което основава през 2005 в асоциация с Art Contemporian (Fadi Mogabgab), Бейрут. От 2006 артистът живее в Бургас, България.
Пресконференцията ще се състои на 29 март 2012г. от 11 часа в зала “Вихрен” на Хилтън София, а изложбата ще бъде открита официално на 5 април 2012г. в Арт Галерия АНИМА – Хилтън София на бул. България, 1 в София.

Арт галерия Анима Хилтън София - изложба на художника Георги Андонов


Арт Галерия АНИМА:

Създадена през 2009, Арт Галерия АНИМА предоставя пространство, отворено за млади таланти и увърдени имена, чиито идеи отправят предизвикателство към личните и обществени представи. Галерията се фокусира върху проекти съвременното изкуство и обръща специално внимание на произведения от Югоизточна Европа.

Хилтън София:

Хилтън София отвори врати през април 2001 година. Проектиран като бизнес хотел от градски тип, едновременно модерен и елегантен, той разполaга с изключително разположение и предлага високо качество на обслужване. С 245 стаи на 8 етажа, оборудвани с най-съвременни удобства, 2 напълно обновени Executive етажа, ВИП салон, Бизнес център, Спортен център с басейн, Хилтън София е идеалният избор на модерния турист, който посещава София по работа или за удоволствие.

SEO-X Social Bookmarking Button]]>
daiba (Изложба, галерия, художник, картина) frontpage Mon, 26 Mar 2012 12:15:45 +0000
Арт галерия АНИМА (София) с нов адрес! http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/anima-art-gallery-hilton-sofia-new-address http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/anima-art-gallery-hilton-sofia-new-address

Арт галерия АНИМА (София) с нов адрес!

Арт галерия АНИМА София се мести в хотел ХИЛТЪНИзложбената зала на Арт галерия АНИМА, която досега се намираше на адрес София, ул. Любен Каравелов 58, се мести на нов адрес! Очакваме ви в изложбеното пространство на АРТ ГАЛЕРИЯ АНИМА ХИЛТЪН СОФИЯ:

бул. България 1 | Хотел ХИЛТЪН | София 1463, България

Напомняме ви, че може да се свържете с нас на телефони +359 877 569 759, +359 878 569 759, на e-mail anima.artgallery, чрез нашата страница във Facebook, както и на нашия уеб-сайт.

Арт Галерия АНИМА:
Създадена през 2009, Арт Галерия АНИМА предоставя пространство, отворено за млади таланти и увърдени имена, чиито идеи отправят предизвикателство към личните и обществени представи. Галерията се фокусира върху проекти съвременното изкуство и обръща специално внимание на произведения от Югоизточна Европа.
Хилтън София:
Хилтън София отвори врати през април 2001 година. Проектиран като бизнес хотел от градски тип, едновременно модерен и елегантен, той разполaга с изключително разположение и предлага високо качество на обслужване. С 245 стаи на 8 етажа, оборудвани с най-съвременни удобства, 2 напълно обновени Executive етажа, ВИП салон, Бизнес център, Спортен център с басейн, Хилтън София е идеалният избор на модерния турист, който посещава София по работа или за удоволствие.

]]>
daiba (Изложба, галерия, художник, картина) frontpage Wed, 08 Feb 2012 09:13:08 +0000
ВНИМАНИЕ!!! Малолетни мошеници и плагиати дебнат във Facebook! http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/vnimanie-moshenici-plagiati-kradci-maloletni-patki http://artportal-bg.info/news-novini-izlojbi-hudojnici/vnimanie-moshenici-plagiati-kradci-maloletni-patki

Малолетни патки крадат бижута и ги продават във ФейсбукВ българското интернет пространство възникна нов феномен - копирането на чужди авторски стоки и предлагането им като свои. Потърпевши в даденият момент са авторите на ръчни бижута от полимерна глина - наричана от някои "моделин". Технологията на присвояването е проста - снимката се копира от сайт, страница или блог, и след това бижуто се предлага като собствено, на по-ниска цена. Често офертата е придружена и от малка уловка - изискване за предварително заплащане.  Последното пиратство е дело на три малолетни ученички от град Русе предлагащи чуждите бижута в страницата си във "Фейсбук". Дори личните подписи на авторките върху изображенията не са спрели малолетните измамнички - бижутата се предлагат от името на истинските автори, и пасивите след неизпълнената поръчка остават за истинските творци - известни  имена сред авторите на ръчно изработени бижута. Друга "авторка" моментално трие възмутените коментари под изображенията на снимките, и без да се притеснява за Закона за авторското право и сродните му права, дори и в момента ги предлага от свое име. Технологията и спецификата на материала е такава, че е невъзможно точното копиране и е абсолютно невъзможно клиентът да получи това, което е поръчал. Всеки автор използва различен вид полимерна глина и използва свои авторски похвати, щлайфани и усъвършенствани през годините, а наглед лесният за работа материал е изключителни капризен за работа.

За да не попаднете в подобна клопка като клиент, не е необходимо да се отдръпвате от този вид безспорно уникална бижутерия. Запознайте се с всички продукти, които Ви предлага авторът - не е възможно да се е подписал с различни имена върху изображенията. Ако авторът е коректен, той ще се съгласи, или сам ще ви обясни как да избегнете рисковете при търговията в интернет: Заплащането е след получаване, като на пратката е посочено, че може да бъде отворена преди заплащането  на наложеният платеж. Ако стоката в колета е различна от разгледаната от Вас, не я взимайте и не я заплащайте.

За съжаление не знаем какъв съвет да дадем на авторите. На този етап правата им са само на хартия, размити сред задължения, данъци, нови такси и нови формуляри.

Тихомир АНТОНОВ

SEO-X Social Bookmarking Button

]]>
merlin74 (Sibin Maynalovski) frontpage Thu, 26 Jan 2012 06:03:28 +0000
Sitemap